18.05.2018.

Objavio | 0 Komentara

PIERO MARIĆ BRONČANI NA EUROPSKOM PRVENSTVU

PIERO MARIĆ BRONČANI NA EUROPSKOM PRVENSTVU

U ruskom Kazanu se od 10. do 13. svibnja 2018. održavalo Europsko prvenstvo za seniore. U sastavu reprezentacije nastupali su Casperovi Piero Marić i Marko Mutak. Marko Mutak prvu borbu pobijedio je predstavnika Izraela velikom bodovnom prednošću (21-1), te je taj niz nastavio u drugoj borbi pobjedivši Grka Roditisa razlikom 27-17. U borbi za medalju odvijala se prava drama s Turčinom Yildizom, te je nažalost našem Marku medalja pobjegla za samo 2 boda (14-16).

Naš Piero dramatično je otvorio prvenstvo pobjedom na zlatni bod protiv Ukrajinca Kostenevycha, da bi sljedeću borbu s lakoćom svladao predstavnika Srbije (22-13), te u borbi za medalju bez previše napetosti svladao Armenca Avanesova (20-7) i time osigurao brončano odličje! U polufinalu se nažalost sastao s istim Turčinom kao i Marko te u posljednjim sekundama borbe, nakon vodstva 7-5, izgubio 9-7 i tako ostao bez minimalno srebrne medalje i hrvatskog finala s kolegom iz reprezentacije.

Velike čestitke našim borcima na medalji i iskazanom trudu i borbenosti. Ovime su pokazali da definitivno spadaju u vrh europskog taekwondo-a, te od njih očekujemo još puno ovakvih rezultata.

Bravo dečki, cijeli Casper je ponosan na vas!